Vyöhyketerapia

Kangasalan Kuntoplus tarjoaa vyöhyketerapia-hoitoja Tampereen seudun asiakkailleen Kangasalan Vatialassa. Vyöhyketerapia eli refleksologia (koko vartalon vyöhyketerapia) sopii kaiken ikäisille - vauvasta vaariin. Otamme hoidoissa huomioon aina asiakkaan kokonaisvaltaisen tilanteen - sairaudet, hoidot sekä lääkitykset.

Vyöhyketerapia on hoitomuoto, jonka juuret ulottuvat kauas vuosituhansien taakse niin itämaiseen kuin länsimaiseenkin lääkintätaitoon.  Siihen ei liity mitään taikuutta tai okkultismia vaan vyöhyketerapia on kehon luonnonmukainen järjestelmä, jonka avulla sillä on mahdollisuus korjata erilaisia ongelmiaan.


Keho ja mieli kuntoon heijastehoidolla. Ammattitaitoinen, riittävän koulutuksen saaneen terapeutin antama hoito on kokonaisvaltaista, luottamuksellista ja täysin turvallista. Terapeutti ei puutu lääkärin määräämiin hoitoihin tai lääkkeisiin vaan niistä asiakas neuvottelee itse hoitavan lääkärinsä kanssa.


Mitä on vyöhyketerapia?

Vyöhyketerapialla voidaan sekä analysoida että hoitaa erilaisia häiriö- ja sairaustiloja. Hoidon tarkoituksena on elvyttää ja aktivoida kehon omia parantavia voimavaroja.

Refleksologiassa on kyse laajemmasta hoitomenetelmästä kun vain jalkaterien käsittely. Hoidossa käytetään kaikkia keholla olevia vyöhykejärjestelmiä (jalkaterä, sääret, reidet selkä kädet, kasvot, korvat jne) sekä energiaratoja ja toimintapisteitä, ja elementtipisteitä. Näin hoito voidaan tehokkaasti suunnata juuri kyseisen ongelman tai häiriön korjaamiseen pelkkien oireiden hoitamisen sijasta.

Oireilun ja ongelman syyt pyritään selvittämään aina kun se on mahdollista. Tässä hoitomuodossa ihminen huomioidaan psykofyysisenä kokonaisuutena johon vaikuttavat hänen ihmissuhteensa ja ympäristönsä.

Hoitoon varataan aikaa 1-1,5 tuntia. Hoitokertojen määrä riippuu hoidon tavoitteesta. Aluksi vaiva saattaa pahentua, mutta sen jälkeen täytyy nopeasti tapahtua parantumista. Hoitoja ei tarvitse tehdä kuin kerran viikossa, koska elimistö tarvitsee aikaa reagoida hoitoon. Viikon päästä voidaan antaa uusi impulssi parantumiseen. Tavallinen hoitosarja koostuu 7-10 kerrasta.

Vyöhyketerapian vaikutukset

Vyöhyketerapiaa voidaan käyttää mm. erilaisten jännitystilojen, aineenvaihduntaongelmien, tuki- ja liikuntaelinvaivojen, hormonaalisten oireiden, lapsettomuuden, kipu ja särkytilojen, paniikkihäiriöiden, lasten koliikin, verenpaineongelmien, migreenin, unettomuuden ja stressin hoitoon.

Hoidon vaikutuksia ovat mm. kehon toimintojen ja verenkierron aktivoituminen, vastustuskyvyn kohoaminen, aineenvaihdunnan ja nestekierron vilkastuminen, kuona-aineiden poistuminen sekä kipu ja jännitystilojen lieventymien. Hyvä kevyt olo ja virkeä mieli ovat myös usein hoidon tuloksia.

Hoidon tukena voidaan käyttää esim. öljykääreitä yrttihauteita, sähkölaitteita, valoa, pintalämpöhoitoa. Hoitoon liitetään myös tarpeen mukaan ohjausta ja neuvontaa ravinnosta, liikunnasta, ergonomiasta hivenaineista, vitamiineista ja mineraaleista, joiden puutteita ei vyöhyketerapia tietenkään korvaa.

Raskausaikana vyöhyketerapialla voidaan hoitaa kipu- ja jännitystiloja. Hoidot valmistavat kehoa synnytykseen ja auttaa luonnolliseen synnytyksen käynnistymiseen.

Hoidon päätteeksi tulisi juoda runsaasti vettä, koska kehon puhdistusprosessi on aktivoitunut. Myös lepo on hoidon jälkeen hyväksi. Jotkut ihmiset saavat paljon reaktioita, toiset taas vähemmän ja jotkut eivät huomaa mitään selkeää reaktiota.

Refleksologista hoitoa ei voi antaa

  • kuumepotilaalle
  • antibioottikuurin aikana
  • alkoholin vaikutuksen alaiselle henkilölle
  • välittömästi isojen leikkausten jälkeen
  • raskauden 1/3 vaiheessa
  • syöpähoitojen tai niiden seurannan aikana
  • elinsiirtopotilaille
  • jos asiakkaalle on asennettu sydämen tahdistin

Vyöhyketerapialla apua vauvan koliikkiin

Vyöhyketerapialla voidaan lieventää tai jopa kokonaan poistaa vauvojen koliikkivaivoja. Paras teho hoidoista saadaan kun vauvaa hoidetaan melko tiiviisti 3-5 hoitokerran sarjana muutaman päivän välein. Useimmiten itkut ja vaivat helpottavat jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen.


Vyöhyketerapialla voidaan nopeasti helpottaa vauvan koliikkioireita. Kun vauva voi hyvin, vanhemmat jaksavat lapsiperheen arkea paremmin. Kotihoito-ohjeilla voitte tehostaa terapian vaikutusta ja auttaa vauvaa nukahtamaan ja nukkumaan paremmin.


Koliikilla tarkoitetaan vauvojen selittämätöntä itkuisuuta. Koliikin syytä ei ole täysin voitu selvittää. Yleisesti arvellaan koliikkivaivojen liittyvän suoliston toimintahäiriöihin, mutta ne saattavat liittyä myös hermoston yleiseen kehitykseen. Koliikkiin ei ole parantavaa lääkettä, vaan ongelmat helpottuvat kuukausien kuluessa.