Hieronta

Teen hierontahoidot rentouttavassa hoitohuoneessani Kangasalan Vatialassa. Hieronta on kokonaisvaltainen mielen ja kehon hyvinvoinnin hoitomuoto. Monialainen koulutukseni mahdollistaa asiakkaiden kokonaisvaltaisen hoitamisen. Räätälöin hierontahoidot aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Ennen hierontaa haastattelen asiakkaan ja kartoitan mahdolliset kipukohdat. Annan ohjeet kotihoitoon, esimerkiksi venyttelyvinkkejä, sekä suositukset mahdollisista sarjahoidoista.


Hierontahoito
Pintalämpöhoito käsittely • Venytykset

Hierontaa käytetään hoitona pehmentämään ja rentouttamaan kovia ja jännittyneitä lihaksia sekä poistamaan kipua. Hoito kohdistetaan kehon pehmeisiin osiin. Hieronnalla laukaistaan lihasjännityksiä niskassa, hartioissa ja selän  tai muissa pehmeissä kudosten osissa.

Tarkoituksena saada suotuisia vaikutuksia hermostoon, lihaksistoon, hengityselimistöön,  paikallis- ja kokonaisverenkiertoon sekä imunestekiertoon.

Niskalihasten jännityksissä yleensä on oireina huimausta tai sitten päänsärkyä heijastekipuna. Lihasten jännityksen vähentäminen ja kivun lievittyminen on todettu vähentävän tehokkaasti sekä päänsärkyoireita että migreenikohtauksia.

Koko kehon hieronta vaikuttaa yleistilaan virkistävästi ja paikallisia lihasjännityksiä saadaan hieronnalla poistettua.

Käytän hoidoissani aina myös pintalämpöhoitoa! Olisi suositeltavaa, että pintalämpöhoidon tulee edeltää paikallisen lihasjännityksen hierontaa.

Ennen venytystä pyritään yleensä antamaan lämpökäsittely ja hieronta, jotta kudokset saataisiin pehmeiksi ja rentoutuneiksi ja siten venytykseen paremmat tulokset.

Sidekudoshieronta

Sidekudoshieronnalla tasapainotetaan kehon toimintoja autonomisen hermoston kautta. Autonominen eli itsesäätelevä hermosto vaikutaa sisäelintoimintoihin. Kun autonominen hermosto on tapapainossa, kehon toiminnot tasaantuvat ja myös potilaan unen laatu usein paranee.

Sidekudoshieronta tehdään istuen tai makuulla, ja käsittelyyn suosittelen sarjahoitoa 1-2 kertaa viikossa. Sidekudoshieronnolla voidaa helpottaa

  • lihas- ja nivelkipuja
  • astmaoireita
  • verenkiertohäiriöt
  • pehmentää arpikudosta
  • ja laskea verenpainetta

Säännöllinen hieronta yhdistettynä asiakkaan tekemiin kotiharjoituksiin ovat paras ja toimiva apu pitkäaikaisten lihasjännitysten poistamiseen.

5 hyvää syytä käydä hieronnassa säännöllisesti

  1. Hieronnalla nopeutetaan kehon palautumista.
  2. Hieronta rentouttaa, lämmittää ja venyttää lihaksia.
  3. Hieronta on kokonaisvaltainen kehon hyvinvointia ja hormonaalista toimintaa edistävä hoito.
  4. Hieronta lieventää stressiä ja rauhoittaa mieltä.
  5. Säännöllinen hieronta on myös säännöllinen tapa ottaa aikaa itselleen.

Kehon ja mielen rentouttava kuumakivihieronta

Kuumakivihieronnassa käyttämäni luonnon hiomat lämmitetyt kivet tuovat hierontaan lisää aistikasta rentoutusta. Jos palelet helposti - kuumakivihieronta on juuri sinua varten! Lämpöisillä kivillä voidaan vilkastuttaa heikentynyttä verenkiertoa.

Miten kuumakivihieronta vaikuttaa?

Kuumakivihieronnalla saadaan aikaan kehoon syvä rentoutus, mikä laukaisee hyvin lihasjännityksiä, parantaa aineenvaihduntaa, lievittää stressin oireita ja tasapainottaa kehon toimintoja.

Emme suosittele kuumakivihierontaa, jos et kestä lämpöhoitoja, sinulla on huono tuntoaisti tai hierontaa estäviä muita vaivoja (kts. kohta hierontaan valmistautuminen).


Hierontaan valmistautuminen

Sinun ei tarvitse tehdä erityisvalmisteluja hierontaan tullessa. Emme suosittele emmekä tee hierontaa mikäli sinulla on (kova) flunssa, influenssa, mahatauti, tarttuva ihotauti, sydänvika, korkea verenpaine, pahanlaatuinen kasvain tai olet raskaana.

Emme suosittele hierontaa alueille, joissa sinulla on haava, tulehdus, suonikohjuja, laskimotukos, (kipeä) mustelma, revähdys / venähdys tai ärtynyt luomi.