Akupunktio

Kangasalan Kuntoplus tarjoaa akupunktiohoitoja Kangasalan Vatialassa. Perinteinen kiinalainen lääketiede on tullut yhä useammalle tutuksi Suomessakin. Siitä tunnetaan parhaiten akupunktio, jonka harjottajia on runsaasti myös lääkäreiden keskuudessa. Kemikaaliset lääkkeet saattavat tuoda mukanaan sivuvaikutuksia, jotka neulahoidon yhteydessä ovat tuiki harvinaisia.

Akupunktiolla hoidetaan kehon kipu- ja särkytiloja sekä ylläpidetään terveyttä. Akupunktiossa käytetään hyvin ohuita kertakäyttöisiä neuloja, joiden pistämistä potilas ei juurikaan tunne tai huomaa.

Akupunktioneuloilla laukaistaan lihaskireydet ja puudutetaan hermosärkyjä. Akupunktio auttaa kehoa hoitamaan itse itseään, kun akupunktiohoitoja otetaan pieni sarja melko tiheään. Kun keho rentoutuu hoidon aikana, kiputilat helpottuvat yleensä siinä samalla.

Ruumiin kaikkiin osiin tulee hermoja. Elimistön pienimmätkin osat ovat joko yhden hermon tai kokonaisen hermoryhmän valvonnassa.Hermot säätelevät lähes kaikkia elimistössämme tapahtuvia toimintoja. Eräät hermot vilkastuttavat suoliston matamisliikettä, toiset taas hidastavat sitä, eräät hermot lisäävät ja toiset vähentävät ruuansulatusnesteiden erittymistä. Aivan vastaavalla tavalla sydämen lyöntitiheys joko hidastuu tai kiihtyy, verisuonet laajenevat tai supistuvat.


Akupunktio tarjoaa hyvän vaihtoehdon kipujen, särkyjen ja monien sairauksien hoidossa.

Hoitokertoja tarvitaan yleensä 2-5 vaivojen helpottamiseksi. Suosittelen akupunktiota myös nk. ylläpitohoidoksi, jolloin yksittäiset hoitokerrat riittävät ylläpitämään kehon hyvää oloa. Kipu helpottaa usein jo hoidon aikana kehon rentoutumisen myötä.

Mitä akupunktiolla voidaan hoitaa?

Yleisimpiä akupunktiolla hoidettavia vaivoja ovat

  • niska- ja selkäsäryt
  • päänsäryt ja migreeni
  • hermosäryt
  • masennus
  • unettomuus ja väsymys
  • suolisto- ja vatsavaivat

Homeopatia

Homeopatiaa käytetään maailmassa eniten täydentävänä hoitomuotona kiinalaisen lääketieteen ohella.

Ihminen on elävä olento, jonka läpi virtaa elämän voima. Elämän voima säätelee sisäisiä toimintoja.  Perinnöllisyys ja ympäristö, elämäntavat muodostavat ihmisen.

Homeopatia ei hoida sairauksia, ei sairaita ihmisiä, vaan parantaa ihmisen, palauttaa hänelle elinvoiman ennalleen. Se hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ympäristöönsä vaikuttavana ja siinä vaikutuksia vastaanottavana henkilönä.

Todellisuudessa mieli ja ruumis vaikuttavat oireisiin ja oireet vaikuttavat niihin. Ihmisen asenteet voivat luoda ruumiillisia oireita ja fysiologiset muutokset voivat muuntaa emotionaalisia ja mentaalisia tiloja.

Homeopatia on  kokonaisvaltaista  lempeää  lääketiedettä, jonka tavoitteena on vahvistaa ja tukea kehon luontaista kykyä parantaa itse itsensä.  Parhaimmillaan homeopatia onkin terveyden hoitoa.

Hippocrates lausui: ”Similia  Similibus  Curentur ” - samankaltainen parantaa samankaltaisen. Tähän ajatukseen perustuu homeopatia!

Hoidon tavoite

Tärkeintä on tukea elimistön omaa vastustuskykyä. Paraneminen tapahtuu sisältä ulospäin ja ylhäältä alaspäin ja tuetaan tätä elimistön puhdistustyötä.

Elimistö puhdistuu, minkä seurauksena voi alkuvaiheessa ilmetä mm. ihottumaa, päänsärkyä, ilmavaivoja, lievää ripulia ja tavallista runsaampia eritteitä. Paraneminen vaatii myös energiaa, jolloin voi ilmetä väsymystä.

Paranemisprosessi saattaa aiheuttaa oireiden tilapäisen pahenemisen. Alkuoireiden jälkeen olotila kohenee ja paraneminen etenee. Paranemiseen kuluva aika on yksilöllistä. Vasta kun elimistön  tasapaino on palautunut, oirekin katoaa.